El Consell Diocesà de Càritas a la seu d’Urgell
Dissabte dia 23 de novembre a la Casa del Bisbat de La Seu d’Urgell va tenir lloc la 49 sessió ordinària del Consell Diocesà de Càritas d'Urgell.
La sessió fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell i President de Càritas diocesana i pel Director voluntari de Càritas Diocesana, Josep Casanova; pel Delegat Episcopal, Jaume Mayoral; el secretari general Carles Martín, i amb l’assistència de bastants Presidents i Directors de les Càritas parroquials del Bisbat d’Urgell.
La Jornada va començar amb la pregària inicial i la salutació del President de Càritas diocesana. Tot seguit es va aprovar l’acta de la sessió anterior, i es va donar la paraula a la Coordinadora General de Càritas, Marta Fortuny, que va fer una explicació de les activitats de l’entitat d’aquest any. Va destacar com Càritas d’Urgell ha augmentat el nombre de voluntaris passant a ser 302 (respecte els 230 de l’any anterior) distribuïts en 11 parròquies fonamentals. Va subratllar com una fita de l’entitat els pisos d’acollida transitòria situats a Balaguer i a La Seu d’Urgell. Va destacar el programa Càritas-ecocanvi com un dels accents del treball de l’entitat d’aquest any que ha permès complir, en la mesura de les possibilitats, allò que el papa Francesc demana en la seva encíclica “Laudato si”. Finalment, Marta Fortuny, va fer un resum de les principals dades que aporta el recent informe FOESSA destacant com l’exclusió afecta 3 àmbits: l’econòmic; el ciutadà i el social.
A continuació Josep Casanova va informar sobre les activitats que està portant a terme l’empresa d’inserció laboral Nougrapats i com s’està preparant intensament el desplegament d’un nou Centre Especial de Treball de Càritas Diocesana d’Urgell d’iniciativa social, que pugui oferir respostes i acompanyament a nois i noies amb discapacitats o malalties, per oferir-los una possibilitat de feina i de sentir-se útils en la societat, des de la seva tasca laboral.
Després, Jaume Mayoral va presentar la campanya de Nadal 2019 de Càritas que porta per títol “Encara que no hi creguis, tots tenim un àngel, especialment per Nadal” i que vol conscienciar la població de la necessitat que s’impliqui de manera concreta en ajudar les persones que ens rodegen.
Finalment es va oferir informació sobre el “Codi de conducta dels agents de Càritas” i el “Codi ètic” de Càritas Catalunya que permeten que l’entitat vetlli per la seva identitat cristiana catòlica i per complir els principis de la Doctrina social de l’Església així com per vetllar per la salvaguarda dels drets individuals i col·lectius de les persones i especialment dels menors i adults vulnerables.