Càritas és un òrgan de l'església catòlica que treballa contra la pobresa i l'exclusió social.

QUI LA FORMA

separator

 

CARITAS

Càritas Catalunya és l’ens de coordinació de les deu Càritas Diocesanes amb seu a Catalunya: CD Barcelona, CD Girona, CD Lleida, CD Sant Feliu de Llobregat, CD Solsona, CD Tarragona, CD Terrassa, CD Tortosa, Càritas d’Urgell i CD Vic.

 

La xarxa de Càritas a Espanya està constituïda per 6.000 Càritas parroquials, agrupades en 70 Càritas Diocesanes que, alhora estan distribuïdes en 13 Càritas regionals o autonòmiques.

 

 

La Confederació de Càritas Espanyola forma part de Càritas Europa (integrada per 48 Càritas). La xarxa treballa conjuntament amb institucions europees, estats membres de la UE i diferents associacions públiques i privades.

 

Al mateix temps, la Confederació de Càritas Espanyola forma part de la confederació Càritas Internacional, integrada per 162 organitzacions catòliques d’assistència, desenvolupament i servei social. Present en més de 200 països i territoris, treballa en la contribució d’un món més just per a tothom i per a que el desenvolupament arribi a totes els països de la Terra.

 

L’acció de les Càritas Diocesanes no es pot entendre sense la col·laboració coordinada amb altres institucions que també treballen a favor de la cohesió i la justícia social. Aquesta col·laboració es fa a través de taules de treball, comissions de coordinació tècnica i altres espais