Càritas és un òrgan de l'església catòlica que treballa contra la pobresa i l'exclusió social.

ACTUALITAT

separator

Treball decent

El treball decent no és cap conte

/ 0 Comments /

El treball decent no és un contePer quart any consecutiu, les entitats d’inspiració catòlica que promouen la iniciativa Església pel Treball Decent (ITD) se suma a la Jornada Mundial pel Treball Decent del 7 d’octubre, convocant durant el mes que ve, a les diòcesis del país, gestos , actes públics, vigílies i eucaristies.

Aquesta jornada és una de les cites claus per ITD, que desenvolupa una àmplia activitat per sensibilitzar i visibilitzar la importància d’estendre a la societat i en l’Església a la defensa del treball decent. ITD afavoreix aquestes dinàmiques sobre una qüestió central en la societat i essencial per a la vida de milions de persones: el treball humà decent.

Càritas Catalunya, 28 de setembre de 2018. Una Jornada Mundial pel Treball Decent que és també compartida per l’Organització Internacional del Treball (OIT), el moviment sindical mundial i el Moviment Mundial de Treballadors Cristians. ITD estendrà aquesta convocatòria a les més de 200 entitats adherides a la iniciativa.

Contacontes: El treball decent no és un conte. Actes públics, vigílies i eucaristies

Per a aquesta convocatòria de 2018, la iniciativa desenvoluparà actes públics de contacontes. Per a això, algunes diòcesis han convocat un concurs de contes que finalitzarà amb la lectura d’aquells premiats, entorn a la data de la jornada mundial. Altres diòcesi llegiran en els seus actes alguns contes elaborats per a aquesta ocasió. Així mateix s’estan organitzant xerrades, taules rodones, etc., com en convocatòries anteriors.

Al costat dels actes públics, les diòcesis estan organitzant vigílies i eucaristies per celebrar el nostre compromís a la llum de l’Evangeli i viure la comunió de vida i acció d’aquesta jornada. Al web de ITD estan disponibles textos de contes, de vigílies i de guió litúrgic.

Material de reflexió

D’acord amb les seves prioritats anuals, la iniciativa ha elaborat un nou material de reflexió titulat “El treball: un bé de la persona i de la societat al servei de la vida” i ha actualitzat el material de sensibilització “Què és el treball decent”. Tots dos materials estan orientats per ser treballats amb el mètode Veure-Jutjar-Actuar, i dirigits a parròquies, grups i entitats adherides a Església pel Treball Decent.

Cartes pastorals

La iniciativa es remetrà als bisbes de totes les diòcesis per emplaçar-los a escriure durant aquest temps d’octubre, cartes pastorals dirigides a les comunitats diocesanes amb motiu d’aquesta jornada.

Manifest

ITD presentarà el proper 3 d’octubre, mitjançant nota de premsa, el manifest d’aquesta Jornada Mundial pel Treball Decent, que farà una crida a tots els agents que participen en l’organització política i social del treball a reflexionar, a prendre les mesures necessàries i els esforços oportuns perquè el treball decent sigui una realitat universal i immediata. El manifest recull les reivindicacions d’Església pel Treball Decent.

A més, ITD traslladarà aquest manifest a la Conferència Episcopal Espanyola, a través de la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar i del departament de Pastoral Obrera; de la Pastoral de Migracions; de la Comissió Episcopal de Pastoral Social; el director de l’Organització Internacional del Treball (OIT) de l’oficina per a Espanya i a les secretaries generals de CCOO, UGT i USO.

Xarxes socials

Amb la publicació del manifest, ITD iniciarà una microcampaña a les xarxes socials per compartir i conversar d’aquesta jornada. Des del dia 3 d’octubre llançarà una etiqueta (hashtag) i els continguts del manifest, amb missatges breus i amb imatges adequades, des del compte de ITD a Twitter (@IglesiaxTD) i des dels perfils de les entitats promotores.

separator