Càritas és un òrgan de l'església catòlica que treballa contra la pobresa i l'exclusió social.

ACTUALITAT

separator

Visita conseller Chakir el Homrani. Càritas Diocesana de Girona

El conseller Chakir el Homrani visita el servei per a joves migrants sense referents de Caldes de Malavella

/ 0 Comments /

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, va visitar divendres 5 d’abril el servei d’acollida per a joves migrants sense referents que ha posat en funcionament Càritas Diocesana de Girona a Cal Manco, a Caldes de Malavella. El servei, que compta amb la col·laboració i el finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, permet acollir una vintena de joves extutelats per l’administració, que rep suport jurídic per a la regularització de la documentació, formació i acompanyament integral a través de tots els àmbits d’actuació de Càritas amb l’objectiu d’aconseguir la seva plena inserció social i laboral.

Durant la visita, el conseller va poder conèixer alguns dels nois que viuen a la casa i l’equip del projecte, amb qui va compartir impressions sobre el fet migratori. La visita va finalitzar amb una breu trobada de treball amb la directora de l’entitat, Dolors Puigdevall; el secretari general, Martí Batllori; l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu; la directora dels serveis territorials de la conselleria a Girona, Marta Casacuberta; i una representació de participants i de l’equip tècnic del projecte Som Refugi.

El conseller va destacar que quan s’aconsegueix alinear l’administració, el teixit social i un bon treball previ amb les administracions locals i les persones del centre, és quan es pot donar una bona resposta. A més, va recordar que el projecte està dirigit a nois que passen a l’edat adulta i que encara necessiten un procés d’acompanyament i d’apoderament per assegurar que el seu procés d’inclusió i inserció laboral sigui un èxit.

Visita conseller Chakir el Homrani. Càritas Diocesana de Girona

separator