Càritas és un òrgan de l'església catòlica que treballa contra la pobresa i l'exclusió social.

ACTUALITAT

separator

2018_04_27_CDL_ARX_FT_Desfilada_de_Troballes

Desfilada de Troballes a la plaça Sant Josep de Lleida

/ 0 Comments /

Càritas Catalunya, 27 d’abril de 2018. Divendres 27 d’abril va tenir lloc la desfilada anual que organitza Troballes per donar a conèixer la feina que l’empresa d’inserció realitza amb la roba de segona mà que els ciutadans de Lleida donen a través dels contenidors, botigues o del servei de recollida de roba a domicili. Aquest any la desfilada va tenir lloc a la plaça de Sant Josep, davant de l’església de Sant Llorenç.

 

A més de tractar la roba en el magatzem de Troballes, aquest projecte també té la seva acció social. De fet, gràcies a la roba donada, Troballes pot recuperar també persones i acompanyar-les durant un procés a inserir-se novament al món del treball normalitzat.

 

Aquesta acció està emmarcada en el projecte general que es porta des de Cáritas Española en el seu programa “Moda RE-” que té com a finalitat gestionar tota la roba en l’àmbit estatal, respectant el medi ambient i recuperar persones per a la integració en el món laboral ordinari que és la feina per la qual es creà aquest projecte.
La desfilada va ser possible gràcies al treball en xarxa d’entitats de la ciutat de Lleida, ja que cadascuna va posar els seus valors en comú perquè es pogués realitzar.

 

D’aquesta manera, els alumnes de Patronatge i Moda de l’Institut d’Ensenyament Secundari Guindàvols van convertir peces de roba vella en una altra de nova. Per la seva banda, els alumnes del cicle formatiu d’Imatge personal de l’Institut d’Enenyament Secundari Torre Vicens van fer uns grans pentinats i el maquillatge a les models.

 

Les alumnes de l’Acadèmia de Models Magda Simó, van ser les encarregades de lluir les meravelloses creacions realitzades amb la roba de segona mà. Per la seva banda, el Col·legi Episcopal, a través dels alumnes de Batxillerat Artístic, van realitzar el cartell per comunicar als ciutadans de Lleida aquesta desfilada. A la vegada, perquè quedés constància, l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol va realitzar les fotografies de la desfilada.

separator