Càritas és un òrgan de l'església catòlica que treballa contra la pobresa i l'exclusió social.

ACTUALITAT

separator

indonesia

Càritas Indonèsia reforça la seva ajuda als damnificats del tsunami a l’Estret de Sonda

/ 0 Comments /

Ha distribuït 7.200 lots familiars de menjar
en Lampung i altres 1.550 a Bogor

 

Càritas Catalunya 10 de gener de 2019 – Càritas Indonèsia (Karina) ha intensificat els seus programes d’ajuda als damnificats de l’emergència causada el 23 de desembre passat per l’impacte del tsunami que va assolar les costes de les illes de Sumatra i Java riberenques al estret de Sonda.

 

El tsunami va colpejar amb major intensitat les províncies de Banten, a l’extrem occidental de Java, i Lampung, al sud de Sumatra. La primera d’aquestes províncies forma part de la Diòcesi de Bogor i la segona de la Diòcesi de Tanjung Karang. La zona on es concentra major saldo de vides humanes és el districte de Pandeglang, a la província de Bantan.

 

Càritas Indonèsia ha ampliat fins avui la fase d’emergència a les províncies de Banten i Lampung. Segons l’últim informe remès a la xarxa internacional de Càritas, el nombre total de morts és de 437 persones, al costat de 1.459 ferits, 10 desapareguts i gairebé 40.000 desplaçats.

 

Repartits gairebé 9.000 lots d’aliments

Les necessitats immediates per als desplaçats interns són aliments bàsics, estris de cuina, material escolar per a nens i latrines. Els grups de treball del Govern estan treballant sense descans per retirar la runa de les àrees sinistrades, reobrir les comunicacions terrestres al transport i cobrir les necessitats bàsiques dels supervivents.

 

La tasca de Càritas a la Diòcesi de Bogor s’està enfocant en el suport mèdic als damnificats a través del desplegament a la zona de 2 clíniques mòbils i vehicles de suport, així com en el repartiment de menjar -s’han distribuït fins a la data 1.550 lots familiars d’aliments bàsics- i el suport psicosocial als afectats més vulnerables.

 

Alhora, en Lampung, Càritas Tanjung Karang ha distribuït 7.191 lots familiars d’aliments en 4 centres temporals d’acollida per a desplaçats interns. També està proporcionat a les víctimes kits d’higiene, mantes, pareos, roba interior per a adults i nens, bidons d’aigua potable, lones i paquets de fideus instantanis per 373 famílies a la zona de Rajabasa Mountain.

 

Fins ara, les sol·licituds de fons de les diòcesis afectades per finançar les operacions d’ajuda han estat ateses pel fons d’emergència de Càritas Indonèsia procedents de la campanya nacional de Quaresma.

 

Alhora, Karina continua avaluant les necessitats més urgents de cara a la posada en marxa, en un parell de setmanes, de la fase de recuperació. Tot aquest treball es du a terme en coordinació amb el Departament Humanitari de Caritas Internationalis, que definirà a curt termini les aportacions de cada Càritas nacional de la xarxa als diferents projectes de post-emergència i rehabilitació.

 

Cáritas Española ha posat a disposició de Càritas Indonèsia una partida inicial de 100.000 € per finançar els plans de resposta a aquesta emergència, que s’afegeix al suport que presta des de setembre passat als damnificats pel terratrèmol i posterior tsunami que va assotar les costes del nord de Sulawesi.

separator