Càritas és un òrgan de l'església catòlica que treballa contra la pobresa i l'exclusió social.

ACTUALITAT

separator

maxresdefault

Càritas Filipines prepara un pla d’emergència per facilitar ajuda urgent als damnificats del tifó «Mangkhut»

/ 0 Comments /

Càritas Catalunya, 18 de setembre de 2018. Després d’emmagatzemar en els dies previs material d’emergència per oferir ajuda de primera necessitat als possibles damnificats per l’impacte del tifó Mangkhut al nord de l’arxipèlag, Càritas Filipines ha començat a executar les primeres operacions de resposta a l’emergència i a avaluar els danys a les zones afectades per llançar una crida d’ajuda a la xarxa internacional de Càritas.

 

D’acord amb les dades facilitades per Càritas Filipines en un informe preliminar, el balanç de danys és, de moment, de 29 morts confirmats i diverses desenes de desapareguts, a més de quantiosos danys en habitatges, infraestructures i collites.

 

El nombre estimat d’afectats és de 270.000 persones en 30 províncies. Unes 138.000 persones estan acollides en centres d’evacuació i s’estima que altres 16.00 persones han buscat refugi en cases d’amics o familiars.

 

Càritas Filipines ha desplaçat un equip d’identificació i avaluació a la província de Bagao, on es concentren la major part dels danys. En aquesta zona es calcula que almenys el 70% de la població ha quedat seriosament afectada, el subministrament elèctric i les telecomunicacions estan tallades, hi ha 2.124 cases destruïdes i altres 9.695 danyades. Més de 46.000 persones han estat evacuades.

 

De moment, Càritas Filipines ja ha assignat una partida inicial de 18.500 dòlars per donar suport a les necessitats de l’operació d’emergència. A les zones sinistrades pel tifó, el personal local de Càritas està distribuint paquets d’aliments a les famílies afectades.

 

La Confederació de Cáritas Española ha expressat la seva solidaritat a Càritas Filipines, on col·labora des de fa tres anys el referent de Cáritas Española al país, Félix Miguel Sánchez, que està participant activament en tots els mecanismes que s’han posat en marxa a la Càritas local , tant en la preparació prèvia com en la resposta posterior que s’està oferint als damnificats pel tifó.

separator