Càritas és un òrgan de l'església catòlica que treballa contra la pobresa i l'exclusió social.

ACTUALITAT

separator

“Aigua clara” per incorporar-se al mercat laboral

/ 0 Comments /

Càritas Catalunya, 19 d’abril de 2018. El dijous 12 d’abril Aigües Sabadell va presentar el projecte “Aigua clara”, adreçat a col·laborar amb els usuaris i usuàries de les entitats socials Càritas Diocesana de Terrassa i Actuavallès, amb la finalitat de fomentar la seva inclusió social i incorporació al mercat laboral. Joan Cristià, director d’Aigües Sabadell, Salvador Obiols, director de Càritas Diocesana de Terrassa, i Alberto Capitán, director d’Actuavallès, van signar un conveni de col·laboració a la Seu Social d’Aigües Sabadell.

En el marc del projecte “Aigua clara”, personal de diverses àrees i departaments d’Aigües Sabadell formaran els usuaris i usuàries de les dues entitats, tot traspassant habilitats i coneixements necessaris per poder incorporar-se al mercat laboral i, més concretament, al sector de l’aigua. Aquestes formacions les realitzaran els professionals d’Aigües Sabadell de forma voluntària, emmarcades en el pla de voluntariat corporatiu de la companyia d’aigües. A més, en paral·lel, també participaran a les formacions docents externs de diversos àmbits, com ara la mediació, la defensa dels drets o l’atenció a les persones.

Joan Cristià va explicar que l’objectiu d’Aigües Sabadell és garantir l’accés a l’aigua a tothom, mitjançant el Fons Social, que s’activa quan les persones tenen l’acreditació de vulnerabilitat de Serveis Socials. I va desitjar que el projecte que desenvoluparan amb Càritas i Actuavallès ajudi als usuaris i usuàries a integrar-se al món laboral.

Salvador Obiols va posar en valor la “bona entesa amb Aigües Sabadell” i els beneficis que aquest tipus de formació tindran en els usuaris i usuàries de Càritas. I Alberto Capitán va explicar el procés de selecció dels participants en la formació, que “s’ha fet tenint en compte diversos factors, com ara el punt de reinserció laboral i social on es troba cada persona, per tal de garantir l’èxit de l’acció”.

separator